Historie

Lindhaugen AS sin historie strekker seg tilbake til 1970 – året hvor Knut Lindhaugen startet eget firma etter flere år i anleggsbransjen. Firmanavnet var Knut Lindhaugen, Aut. Maskinentreprenør og arbeidsområdene var grunnarbeider, sprengning og planering. Hovedvekten av oppdragsgivere var private, rørleggerbransjen og energiverkene.

Fra den spede begynnelsen med en traktorgraver og lastebil utviklet han firmaet videre med både flere ansatte og utstyr. Høye krav til utførelse gav firmaet et godt renommé innen bransjen og blant kunder.

1986 startet firmaet også med utførelse av grøntanlegg, noe Jan Olav Lindhaugen videreutviklet ved å etablere Lindhaugen Grøntanlegg1990. Seks år senere pensjonerte Knut seg og Jan Olav tok over gravedelen - dette er opprinnelsen til det som eksisterer i dag. 

1998 ble organisasjonsformen endret til et aksjeselskap og veksten fortsatte rolig og stabilt med både flere ansatte og større kapasitet. Tolv år senere, nærmere bestemt 2010, startet anleggsgartnermester Frank Martinsen i firmaet og ga firmaet mesterstatus.

2013 flyttet vi fra "Svingen" til nye lokaler i Løkkevikveien 3 i Skjeberg. Samme år ble det også gjennomført et oppkjøp av anleggsgartnerfirmaet Lunde & Hansen AS i Askim som styrket vårt arbeid innen anleggsgartnerfaget. Vi startet med det også å utføre noen oppdrag i Oslo. 

2016 ble det inngått avtale om overtakelse av anleggsdelen til Entreprenør Kjell Mørk AS. Det innebar flere ansatte, blant annet prosjektleder for grunnarbeid Rune Olavesen, samt nytt utstyr - som i fellesskap økte både kompetansen og kapasiteten til firmaet. 

2018, nesten 50 år etter begynnelsen, utfører vi arbeid som kategoriseres i fem overordnede arbeidsområder: grunnarbeider, hage & parkarbeider, park & lekeutstyr, drift & vedlikehold og rådgivningstjenester. Vi teller +/- 45 dyktige ansatte som jobber med kvalitet for øyet og mot både privat- og proffmarkedet i Østfold, Akershus syd og Oslo (først og fremst proffmarkedet for sistnevnte).

I 2020, nærmere bestemt 01.10.20, overtok Espen Andersen som daglig leder i Lindhaugen AS. Jan Olav hadde da 30 år bak seg som gründer og leder av bedriften, og ønsket å gi stafettpinnen videre. Klikk her for å lese mer om lederbyttet.

 

Storjobb på Fredriksten Festning på 70-tallet

Boligtomt Fredrikstad tidlig på 70-tallet

Riving av hus ved Mobilstasjonen på Brødløs

Opparbeidelse av plen på Fredriksten Festning 1994

Opparbeidelse av plen på Fredriksten Festning 1994

Utstyret var enkelt i startfasen PM 6 Saugbrugs

Hage & parkarbeider, samt lekeutstyr i Kværnerbyen

Grunnarbeid, VA-anlegg og grøntanlegg på Glassverket i Moss

Komplett privat utomhusanlegg fra skissestadiet

KOM I KONTAKT

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe.* Husk å bekrefte at du ikke er en robot


KONTAKTINFO
post@lindhaugen.no
+47 69 18 76 00

Løkkevikveien 3,
1747 Skjeberg
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Arbeidssted Østfold og Akershus Syd

Solid mesterbedrift med lang erfaring

Effektiv gjennomføring og stor kapasitet